Buitenkampers en Het jaar 2602 zijn twee ‘oral history’ projecten over de bezetting van Nederlands-Indië verteld door de kinderen van weleer. De vertellers die u hier hoort spreken waren destijds tussen de 4 en 18 jaar oud. De gebeurtenissen van deze periode worden nauwgezet gereconstrueerd. Het Jaar 2602 vertelt de verhalen van de Indische Nederlanders die tijdens de Japanse bezetting geïnterneerd werden in de Japanse Burgerkampen. Buitenkampers Boekan Main, Boekan Main! vertelt het verhaal van de Indische Nederlanders die tijdens de Japanse bezetting buiten de kampen bleven.
 
Deze projecten zijn geproduceerd door Holland Harbour Productions in samenwerking met Stichting Verfilming Japanse Bezetting 1942-45 en het Museon.
 
Het Jaar 2602 is gefinancierd door de Stichting Japanse burgerkampen 1942-45 en Het Gebaar.
 
Buitenkampers 'Boekan Main, Boekan Main!' is gefinancierd door Stichting Japanse Bezetting 1942-45, Het Nederlands Film Fonds, SNS Reaal Fonds, V-Fonds, Stichting 4 & 5 mei, VSB Fonds, Het Mondriaan Fonds, Prins Bernhard Fonds, Just Bridge en de NTR.

Stichting Verfilming Japanse Burgerkampen
Holland Harbour
Museon


Bestel DVD
 
Waar is de film te zien
Op zondag 29 september beleefde de documentaire 'Buitenkampers, Boekan Main, Boekan Main!' haar premiere tijdens het Nederlands Film Festival en werd met een staande ovatie ontvangen door het publiek.

De film heeft al ruim 10.000 bezoekers mogen ontvangen en heeft hiermee de status van 'Kristallen Film' bereikt. De Kristallen Film zal tijdens de vertooning op zondag 16 maart in Pathé Buitenhof worden uitgereikt aan de makers en zal de eerste dvd worden gepresenteerd. Kaarten voor deze speciale vertoning zijn bestellen via www.pathe.nl

De film is nog in de onderstaande bioscopen te zien zijn;

Leeuwarden - Tivoli Cinema
058-2125372 www.leeuwarderbioscoop.nl
10 april - tijdstip volgt
Soest - Filmhuis Artishock*
035-6019577 - www.artishock-soest.nl
7 mei - 20:15 uur

*voorstellingen waarbij regisseur Hetty Naaijkens- Retel Helmrich aanwezig zal zijn voor een inleiding en nagesprek.

Deze speellijst zal regelmatig worden bijgewerkt met nieuwe vertoningen.

 

login